entrance-devinz-skyvilla
entrance-devinz-skyvilla

press to zoom
facade-golden-tulip-devinz-skyvilla
facade-golden-tulip-devinz-skyvilla

press to zoom
hotel room - twin bed
hotel room - twin bed

press to zoom
entrance-devinz-skyvilla
entrance-devinz-skyvilla

press to zoom
1/19

DE VINS KONDOTEL

CISARUA

March 2013 - February 2015

Jeffrey Sigit 

 

Client                        : PT. Vins Panca

                                     Nugraha

Location                   : Cisarua

Land Size                 : 1428 sqm

Number of Storey  : 10

Scope of works       : architecture

Status                       : unbuilt

 

In this project, we are assigned to redesign the hotel area as a small part of the masterplan of De Vins Kondotel Cisarua, Bogor. The site is unique. The hotel is located on the hill so that we should cut the massing following the contour of the site. The entrance and the public spaces are located in the upper floor. To enter the guest rooms the users are directed to go down the hill as to give them a transitory experience. 

We design the main entrance as a giant open box which guides us to the main massing though the lobby.
The interesting part is to design the interior of it. To welcome the guests we design a huge round stairs which create a spacious lounge underneath it.